Fillimi » Fraza thelbësore gjermane për jetën e përditshme

Fraza thelbësore gjermane për jetën e përditshme

by WeLiveInDE
0 koment

Të mësosh një gjuhë të re si gjermanishtja është një aventurë dhe njohja e disa frazave thelbësore mund ta bëjë jetën e përditshme në Gjermani shumë më të menaxhueshme dhe më të këndshme. Pavarësisht nëse jeni duke lundruar në rrugë, duke bërë pazar, duke ngrënë jashtë apo duke u shoqëruar, të kesh një sërë frazash kyçe në majë të gishtave është e paçmueshme. Ky artikull paraqet disa fraza thelbësore gjermane që do t'ju ndihmojnë të përzieni në jetën e përditshme në Gjermani.

Shënim: Aktualisht kjo listë është e disponueshme vetëm në anglisht në gjermanisht. Ne po punojmë për ta sjellë atë edhe në gjuhë të tjera.

Këto fraza janë mjeti juaj për të lundruar në skenarët e përditshëm që do të hasni në Gjermani. Mos u shqetësoni për të bërë gjithçka perfekte; Përpjekja për të folur gjermanisht shpesh vlerësohet nga vendasit. Me praktikë, këto fraza do të bëhen natyrë e dytë, duke ju ndihmuar të ndiheni më mirë në shtëpinë tuaj në mjedisin tuaj të ri. Shijoni procesin e të mësuarit dhe shikoni se si këto fraza të thjeshta hapin dyert për përvojat emocionuese në Gjermani!

Mohim përgjegjësie: Në përputhje me kërkesat ligjore, WeLiveIn.de është i detyruar të informojë përdoruesit se përmbajtja e ofruar në faqen tonë të internetit është vetëm për qëllime informative. Ne bëjmë çdo përpjekje për të siguruar saktësinë dhe rëndësinë e përmbajtjes sonë, por nuk mund të garantojmë saktësinë ose zbatueshmërinë e tij të plotë. Prandaj, ne këshillojmë me forcë konstatimin me konsulentë të kualifikuar tatimor dhe këshilltarë ligjorë për udhëzime të personalizuara. Welivein.de nuk pranon asnjë përgjegjësi për ndonjë pasaktësi, gabime ose lëshime në informacionin e paraqitur. Duke përdorur këtë faqe në internet, ju i pranoni dhe pranoni këto kushte.


How to Germany: Tabela e Përmbajtjes

Fillimi në Gjermani

Një udhëzues për të mësuar gjermanisht

Integrimi Social

Kujdesi shëndetësor në Gjermani

Kërkimi i Punës dhe Punësimi

Strehimi & Shërbimet Komunale

Financa & Taksat

Sistemi arsimor

Mënyra e jetesës dhe argëtimi

Transport & Lëvizshmëri

Blerja dhe të drejtat e konsumatorit

Sigurimet Shoqërore dhe Mirëqenia

Rrjetëzimi & Komuniteti

Kuzhina & Ngrënia

Sport & Rekreacion

Vullnetarizmi & Ndikimi Social

Ngjarje & Festivale

Jeta e përditshme e mërgimtarëve

Gjetja e një avokati

Ju mund të dëshironi

WeLiveIn.de është burimi juaj për të qëndruar të informuar dhe të lidhur në Gjermani. Platforma jonë ofron lajmet më të fundit, njoftime gjithëpërfshirëse dhe një forum ndërkombëtar interaktiv. Të detajuara dhe të përditësuara vazhdimisht “Si në Gjermani” udhëzuesi është një burim i paçmuar për mërgimtarët e rinj në vend. Qëllimi ynë është të bëjmë qëndrimin tuaj në Gjermani më të informuar dhe më të lidhur.

© WeLiveIn.de – Komuniteti i të huajve në Gjermani – Që nga viti 2024, të gjitha të drejtat e rezervuara. Mirëmbahet dhe menaxhohet nga Cryon UG (haftungsbeschränkt).