How to Germany

Mirë se vini në "How to Germany: Një udhëzues gjithëpërfshirës dhe i përditësuar vazhdimisht për jetën e mërgimtarëve në Gjermani." Ky udhëzues shërben si një mjet thelbësor për këdo që fillon ose tashmë është në rrugën e tij në udhëtimin e emigrantëve në Gjermani. I krijuar për të mbështetur si të ardhurit ashtu edhe të huajt afatgjatë, ai ofron informacion të plotë, të besueshëm dhe të përditësuar mbi një gamë të gjerë temash kritike për jetën e mërgimtarëve.

Fillimi në Gjermani

Gjeni gjithçka që duhet të dini rreth krijimit të jetës suaj të re në Gjermani.
Ky seksion ofron këshilla praktike për hapat fillestarë si regjistrimi, hapja e llogarive bankare dhe lundrimi në burokracinë gjermane për t'ju ndihmuar të arrini në terren.

Për emigrantët e rinj që mbërrijnë në Gjermani, lundrimi në hapat fillestarë mund të jetë emocionues dhe sfidues. “Si në Gjermani”…

Si një emigrant i ri, një nga hapat tuaj të parë dhe më të rëndësishëm është të kuptoni dhe plotësoni të nevojshme…

Krijimi i një llogarie bankare është një hap kritik për emigrantët në Gjermani. Është thelbësore për menaxhimin e financave tuaja,…

Për mërgimtarët në Gjermani, të kuptuarit dhe sigurimi i mbulimit të duhur të sigurimit nuk është vetëm çështje pajtueshmërie, por…

Gjetja e akomodimit të përshtatshëm është një nga aspektet më të rëndësishme të zhvendosjes në Gjermani. Nëse jeni duke kërkuar për të përkohshme…

I njohur për efikasitetin dhe cilësinë e tij, sistemi ofron kujdes gjithëpërfshirës për të gjithë banorët, përfshirë emigrantët. Ky udhëzues synon…

Lajme Legjislative

Financa & Taksat

Kërkimi i Punës dhe Punësimi

Rritni karrierën tuaj me udhëzues për kërkimin e punës, krijimin e CV-ve të stilit gjerman dhe përgatitjen për intervista.
Mësoni për tregun e punës, ligjet e punësimit dhe të drejtat e punëtorëve për të siguruar dhe shkëlqyer në rolin tuaj profesional.

Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer (GDL) dhe Transdev, kompania e dytë më e madhe hekurudhore në Gjermani, kanë arritur një marrëveshje gjithëpërfshirëse tarifore. Kjo marrëveshje,…

Miele, prodhuesi i njohur gjerman i pajisjeve shtëpiake me cilësi të lartë, po përballet me ndryshime të rëndësishme operacionale për shkak të një rënieje në…

Ndërsa Gjermania përballet me një mungesë të konsiderueshme të personelit në forcat e saj të armatosura, ideja e regjistrimit të ushtarëve pa shtetësi gjermane…

Me ekonominë e saj të fuqishme dhe një kërkesë të lulëzuar për shërbime të ndryshme, Gjermania ofron një mjedis të favorshëm për përkthyes të pavarur dhe…

Tregu gjerman i punës, i njohur për ekonominë e tij të fuqishme dhe theksin në inovacion dhe aftësi, ofron rrugë të shumta për…

Rrjetëzimi në Gjermani luan një rol vendimtar në krijimin e lidhjeve biznesore dhe personale. Qoftë për të avancuar…

Një udhëzues për të mësuar gjermanisht

Aftësia për të folur gjermanisht jo vetëm që lehtëson komunikimin bazë…

Ky artikull ofron strategji dhe njohuri për ata që kërkojnë të…

Mësimi i një gjuhe të re, si gjermanishtja, shpesh vjen me…

Zotërimi i gjermanishtes është një udhëtim intrigues që shtrihet shumë përtej…

Nëse jeni duke lundruar në rrugë, duke bërë pazar, duke ngrënë jashtë apo duke u shoqëruar,…

Udhëtimi i përvetësimit të gjuhës është i shumëanshëm, duke përfshirë metodologji të ndryshme…

Në rastin e gjermanishtes, vlerësimi i nivelit të gjuhës suaj është…

WeLiveIn.de është burimi juaj për të qëndruar të informuar dhe të lidhur në Gjermani. Platforma jonë ofron lajmet më të fundit, njoftime gjithëpërfshirëse dhe një forum ndërkombëtar interaktiv. Të detajuara dhe të përditësuara vazhdimisht “Si në Gjermani” udhëzuesi është një burim i paçmuar për mërgimtarët e rinj në vend. Qëllimi ynë është të bëjmë qëndrimin tuaj në Gjermani më të informuar dhe më të lidhur.

© WeLiveIn.de – Komuniteti i të huajve në Gjermani – Që nga viti 2024, të gjitha të drejtat e rezervuara. Mirëmbahet dhe menaxhohet nga Cryon UG (haftungsbeschränkt).