Fillimi » Këshillat e Gjermanisë po kërkojnë më shumë strehimore për bomba

Këshillat e Gjermanisë po kërkojnë më shumë strehimore për bomba

by WeLiveInDE
0 koment

Në dritën e përshkallëzimit të tensioneve globale, veçanërisht konfliktit të vazhdueshëm të Rusisë në Ukrainë, këshillat lokalë gjermanë kanë bërë një thirrje qartësuese për qeverinë federale që të përmirësojë ndjeshëm infrastrukturën e mbrojtjes civile të vendit. Ky apel, i artikuluar nga André Berghegger, kreu i Shoqatës së Qyteteve dhe Bashkive, nënvizon një ndërgjegjësim të shtuar për peizazhin e ndryshuar të sigurisë dhe imperativin për gatishmëri.

Një Front i Bashkuar për Përforcim

Kërkesat e shoqatës rezonojnë me vëzhgimet e fundit të Ministrit të Mbrojtjes Boris Pistorius gjatë një vizite në objektet e mbrojtjes civile në Finlandë, duke theksuar një konsensus mbi urgjencën e forcimit të mbrojtjes civile. Mes këtyre zhvillimeve, shfaqet një realitet i zymtë: Gjermanisë aktualisht i mungon çdo strehë publike plotësisht funksionale, një mangësi që bie në kontrast të thellë me objektet gjithëpërfshirëse të bunkerit që shihen në Helsinki, të afta për të akomoduar më shumë se popullsinë e qytetit të saj.

Rruga drejt sigurisë civile të përmirësuar

Propozimi i paraqitur nga Berghegger është sa ambicioz dhe kritik: një angazhim financiar një dekadë nga qeveria federale, që arrin të paktën 1 miliard euro në vit, kushtuar masave të mbrojtjes civile. Ky financim parashikohet të ringjallë dhe rinovojë 600 strehimoret publike të mbetura të kohës së Luftës së Ftohtë nga 2,000 origjinale, duke rritur kapacitetin e tyre për të mbrojtur rreth 500,000 qytetarë. Strategjia përfshin gjithashtu ndërtimin e strehimoreve të reja, moderne të pajisura për të përmbushur standardet bashkëkohore të sigurisë, me një qasje inovative për përdorimin e infrastrukturës urbane, si parkingjet nëntokësore dhe boshtet hekurudhore, si hapësira mbrojtëse të improvizuara.

Sirenat mbi heshtjen

Një komponent integral i vizionit të shoqatës është instalimi i gjerë i sirenave shtesë, duke shkuar përtej mbështetjes në aplikacionet e telefonave celularë për alarmet e urgjencës. Kjo thirrje për veprim nënkupton një angazhim për të siguruar që asnjë komunitet të mos mbetet pa mjetet për të paralajmëruar menjëherë banorët e tij për rrezikun e afërt.

Një vlerësim i vazhdueshëm

Fizibiliteti i riaktivizimit të bunkerëve të fjetur është aktualisht nën shqyrtim, me një raport të përgatitur për Ministrinë e Brendshme Federale nga BImA (Agjencia Federale e Pasurive të Paluajtshme) që sugjeron se rivitalizimi i 579 strehimoreve ekzistuese të dedikuara publike është brenda fushës së mundësisë. Megjithatë, qëllimi dhe shpenzimet financiare të një përpjekjeje të tillë do të ndryshojnë sipas nivelit të dëshiruar të mbrojtjes, duke filluar nga mbeturinat bazë dhe mburojat e shrapnelit deri te mbrojtja gjithëpërfshirëse kundër kërcënimeve bërthamore.

Një Thirrje për Veprim

Ndërsa Gjermania përballet me realitetet e një mjedisi global të sigurisë në ndryshim, shtytja për masa të zgjeruara të mbrojtjes civile përfaqëson një lëvizje kryesore drejt mbrojtjes së popullsisë kundër spektrit të luftës. Kjo përpjekje kolektive, e nënvizuar nga një investim i rëndësishëm financiar dhe një mendim inovativ për sigurinë publike, shënon një hap vendimtar përpara në strategjinë e gatishmërisë së vendit. Ndërsa qeveria mendon rrugën përpara, imperativi për infrastrukturë të fuqishme të mbrojtjes civile nuk ka qenë kurrë më i theksuar, duke përfshirë një vendosmëri kombëtare për të garantuar sigurinë dhe sigurinë e qytetarëve të saj në një botë të pasigurt.

Ju mund të dëshironi

WeLiveIn.de është burimi juaj për të qëndruar të informuar dhe të lidhur në Gjermani. Platforma jonë ofron lajmet më të fundit, njoftime gjithëpërfshirëse dhe një forum ndërkombëtar interaktiv. Të detajuara dhe të përditësuara vazhdimisht “Si në Gjermani” udhëzuesi është një burim i paçmuar për mërgimtarët e rinj në vend. Qëllimi ynë është të bëjmë qëndrimin tuaj në Gjermani më të informuar dhe më të lidhur.

© WeLiveIn.de – Komuniteti i të huajve në Gjermani – Që nga viti 2024, të gjitha të drejtat e rezervuara. Mirëmbahet dhe menaxhohet nga Cryon UG (haftungsbeschränkt).