Fillimi » Miele shpall shkurtime të mëdha të punës në Gjermani dhe kontraktime në Poloni

Miele shpall shkurtime të mëdha të punës në Gjermani dhe kontraktime në Poloni

by WeLiveInDE
0 koment

Miele, prodhuesi i njohur gjerman i pajisjeve shtëpiake me cilësi të lartë, po përballet me ndryshime të rëndësishme operacionale për shkak të rënies së kërkesës dhe rritjes së kostove. Kompania në pronësi familjare me seli në Gütersloh ka njoftuar një plan gjithëpërfshirës ristrukturimi që përfshin eliminimin e rreth 2,000 vendeve të punës në mbarë botën dhe zhvendosjen e rreth 700 pozicioneve në vende të tjera, me një fokus të rëndësishëm në lëvizjen e operacioneve në Poloni.

Përshtatjet strategjike mes sfidave ekonomike

Në përgjigje të peizazhit ekonomik në ndryshim, të përkeqësuar nga pasojat e pandemisë COVID-19 dhe konfliktit në Ukrainë, Miele po ndërmerr një iniciativë të kursimit të kostos dhe rritjes që synon të kursejë rreth 500 milionë euro deri në vitin 2026. Pavarësisht se po përjeton një rritje të shitjeve gjatë pandemisë, me një të ardhur rekord prej 5.43 miliardë euro në 2022, kompania ka vërejtur një rënie të konsiderueshme si në të ardhurat ashtu edhe në shitjet e njësive në vitin pasardhës. Segmenti premium, në veçanti, është ndikuar rëndë, duke bërë që Miele të rregullojë strategjinë e saj për të siguruar qëndrueshmëri afatgjatë.

Zhvendosja e prodhimit në Poloni

Një komponent kryesor i planit të ristrukturimit të Miele përfshin zhvendosjen e montimit të të gjitha makinave larëse shtëpiake në objektin e saj në Ksawerów, Poloni, deri në vitin 2027. Ky veprim është pjesë e përpjekjes së kompanisë për t'iu përshtatur "një ndryshimi të qëndrueshëm në kushtet e rëndësishme për ne". siç thuhet nga menaxhmenti i Miele në një komunikim të brendshëm me punonjësit. Ndërsa zhvendosja synon të thjeshtojë operacionet dhe të reduktojë kostot, ajo ka ngjallur kritika nga përfaqësuesit e punës dhe shqetësime rreth ndikimit në premtimin e markës së kompanisë për t'i dhënë përparësi cilësisë mbi koston.

Kritika dhe shqetësime

Sindikata IG Metall ka shprehur kundërshtime të forta ndaj planeve të ristrukturimit të Miele, duke akuzuar kompaninë për kompromentimin e angazhimit të saj ndaj cilësisë dhe minimin e imazhit të markës së saj. Pavarësisht kushteve sfiduese të tregut, sindikata argumenton se performanca e jashtëzakonshme e kompanisë në vitet para pandemisë duhet të kishte siguruar një tampon kundër masave të tilla drastike. Shkurtimet e planifikuara të vendeve të punës dhe ndryshimi i prodhimit kanë ngritur pyetje në lidhje me të ardhmen e fuqisë punëtore të Miele në Gjermani dhe implikimet më të gjera për sektorin e prodhimit gjerman.

Angazhimi i Miele për cilësi dhe inovacion

E themeluar 125 vjet më parë, Miele ka qenë prej kohësh sinonim i inovacionit, cilësisë dhe qëndrueshmërisë në industrinë e pajisjeve shtëpiake. Me rreth 23,000 punonjës në mbarë botën, gjysma e të cilëve janë të vendosur në Gjermani, vendimi i kompanisë për të ristrukturuar operacionet e saj pasqyron sfidat më të gjera me të cilat përballet industria, duke përfshirë ndërprerjet e zinxhirit të furnizimit, inflacionin dhe ndryshimin e preferencave të konsumatorëve.

Një shpresë për një të ardhme më të mirë

Ndërsa Miele lundron nëpër këto kohë të trazuara, fokusi mbetet në ruajtjen e pozicionit të saj lider në treg duke iu përshtatur realiteteve të reja ekonomike. Kompania siguron se asnjë vend prodhimi nuk do të mbyllet dhe se do të bëhen përpjekje për të minimizuar ndikimin në fuqinë e saj punëtore. Megjithatë, detajet e ristrukturimit, duke përfshirë fushat specifike dhe shtrirjen e shkurtimeve të vendeve të punës, janë ende në finalizim dhe do të negociohen me përfaqësuesit e punëtorëve në muajt e ardhshëm.

Ky moment kyç për Miele nënvizon ekuilibrin delikat midis ruajtjes së traditës dhe përqafimit të ndryshimit, ndërsa kompania përpiqet të ruajë trashëgiminë e saj të përsosmërisë përballë sfidave të paprecedentë.

Ju mund të dëshironi

WeLiveIn.de është burimi juaj për të qëndruar të informuar dhe të lidhur në Gjermani. Platforma jonë ofron lajmet më të fundit, njoftime gjithëpërfshirëse dhe një forum ndërkombëtar interaktiv. Të detajuara dhe të përditësuara vazhdimisht “Si në Gjermani” udhëzuesi është një burim i paçmuar për mërgimtarët e rinj në vend. Qëllimi ynë është të bëjmë qëndrimin tuaj në Gjermani më të informuar dhe më të lidhur.

© WeLiveIn.de – Komuniteti i të huajve në Gjermani – Që nga viti 2024, të gjitha të drejtat e rezervuara. Mirëmbahet dhe menaxhohet nga Cryon UG (haftungsbeschränkt).