Fillimi » Forumi i Komunitetit

Forumi i Komunitetit

 
Njoftimet
Pastroji të gjitha

Forumi i komunitetit të të huajve në Gjermani WeLiveIn.de

Mirë se vini në Gjermani
Postime
Temat

Qendra e Mirëseardhjes

Filloni udhëtimin tuaj këtu me një hyrje të thjeshtë. Një vend për të ndarë historinë tuaj dhe për t'u lidhur me emigrantët e tjerë.

1
1

Pub Expat

Një mjedis i relaksuar për emigrantët për të ndarë histori, përvoja humori dhe anën më të lehtë të jetës jashtë vendit.

0
0

Të përgjithshme jashtë temës

Një vend për pyetje që nuk përshtaten diku tjetër. Mos harroni, nuk ka pyetje budallaqe, vetëm përgjigje të pavlera!

0
0
Fillimi në Gjermani
Postime
Temat

Zbritja nga këmba e djathtë

Diskutoni praktikat e jetës së përditshme në Gjermani, nga lundrimi i shërbimeve publike deri te integrimi në komunitetet lokale.

0
0

Laboratori i gjuhës

Një hapësirë ​​e dedikuar për shkëmbim dhe diskutim gjuhësor për të lehtësuar mësimin dhe përmirësimin e aftësive të gjuhës gjermane.

0
0
Duke e bërë atë në Gjermani
Postime
Temat

Kërkimi i Punës dhe Karriera

Shkëmbeni njohuri mbi mundësitë e punësimit, normat e vendit të punës dhe zhvillimin profesional brenda tregut gjerman të punës.

0
0

Sipërmarrja dhe biznesi

Për emigrantët e interesuar për të filluar ose drejtuar një biznes në Gjermani, për të shkëmbyer përvoja dhe për të kërkuar këshilla.

0
0

Këndi i Studimit

Një platformë për studentët që të diskutojnë rrugët arsimore, të ndajnë burimet akademike dhe të mbështesin ndjekjet shkencore të njëri-tjetrit.

0
0

Forumi Financiar

Një hapësirë ​​për të biseduar rreth planifikimit financiar, duke përfshirë diskutimet mbi bankat, sigurimet dhe navigimin në sistemin gjerman të taksave.

0
0

Sigurimet Shoqërore dhe Mirëqenia

Zhytuni në diskutime mbi përfitimet gjithëpërfshirëse të mirëqenies dhe sigurimeve shoqërore të Gjermanisë, duke përfshirë kujdesin shëndetësor, pensionet dhe mbështetjen e familjes.

0
0
Vendosja në Gjermani
Postime
Temat

Shkëmbim banesash

Kërkoni dhe ndani këshilla për tregun gjerman të banesave, duke përfshirë këshilla për sigurimin e akomodimit, të drejtat e qiramarrësit dhe mirëkuptimin e qirave.

0
0

Prindërimi dhe Kujdesi për Fëmijët

Një hapësirë ​​për prindërit emigrantë për të diskutuar sfidat dhe shpërblimet e rritjes së fëmijëve në një kulturë të re, duke përfshirë diskutimet mbi arsimin dhe kujdesin ndaj fëmijëve.

0
0

Kompas kulturor

Angazhohuni në diskutime rreth kulturës gjermane, duke përfshirë kuptimin e zakoneve lokale, festave dhe normave shoqërore.

0
0

Forumi i Shëndetit dhe Fitnesit

Diskutoni shërbimet e kujdesit shëndetësor, opsionet e fitnesit dhe strategjitë për ruajtjen e mirëqenies fizike dhe mendore në Gjermani.

0
0

Sipërmarrjet vullnetare

Identifikoni mundësitë për t'u angazhuar me komunitetet lokale përmes vullnetarizmit dhe diskutoni ndikimet e këtyre aktiviteteve.

0
0

Anëtarësimi në një Verein (klube dhe shoqata)

Për ata që kërkojnë të integrohen në kulturën gjermane përmes përfshirjes së komunitetit. Ndani përvojat, bëni pyetje dhe zbuloni se si këto klube mund të pasurojnë jetën tuaj shoqërore dhe t'ju lidhin me individë me mendje të njëjtë.

0
0

Ngjarje dhe Festivale

Zbuloni dhe shpërndani informacione mbi ngjarjet kulturore, festivalet dhe festimet publike që ndodhin në të gjithë Gjermaninë.

0
0

DIY dhe përmirësim në shtëpi

Shkëmbeni këshilla për projektet e përmirësimit të shtëpisë, diskutoni nuancat e mirëmbajtjes së pronës dhe ndani burimet për përpjekjet DIY. DIN për fitoren!

0
0
Shijojeni Gjermaninë
Postime
Temat

Rrethi shoqëror

Lidhuni me individë me të njëjtin mendim, gjeni grupe sociale dhe mësoni rreth mundësive të rrjetëzimit për të ndërtuar rrjetin tuaj social në Gjermani.

0
0

Koha e lirë dhe mënyra e jetesës

Eksploroni diskutime mbi hobi, aktivitete rekreative dhe rregullime të stilit të jetesës të nevojshme për një eksperiencë të plotë të emigrantëve në Gjermani.

0
0

Jeta e natës dhe argëtimi për të rriturit

Diskutoni dhe zbuloni jetën e natës në Gjermani dhe pikat argëtuese për të rriturit. Gjeni rekomandime për klubet dhe mjediset dhe ndani këshilla sigurie për të shijuar skenën e mbrëmjes me përgjegjësi.

0
0
Zonë Ndërkombëtare
Postime
Temat

Forumi i folësve anglezë

Ky forum shërben si një hapësirë ​​për emigrantët anglishtfolës për t'u lidhur me lehtësi me folësit e së njëjtës gjuhë. Ju lutemi përdorni vetëm anglisht këtu.

0
0

Forumi Deutschsprachiges

Dieses Forum dient als Raum für deutschsprachige Expats, um sich bequem mit anderen Deutschsprechenden zu vernetzen. Bitte verwenden Sie hier nur Deutsch.

0
0

Forum для Русскоговорящих

Этот служи форумт местом за рускоговорящих экспатов, чтобы удобно общаться со другими русскоговорящими. Пожалуйста, используйте здесь только русский язык.

0
0

Forumi dla Polskojęzycznych

Në forum służy jako miejsce dla polskojęzycznych ekspatów, aby łatwo nawiązywać kontakty z innymi mówiącymi po polsku. Proszę używać tutaj tylko języka polskiego.

0
0

Forum për Ukrainën

Ky forum shërben për të udhëtuar në mënyrë të pavarur, do të dërgoni në mënyrë të sigurtë të dhënat e fundit. Будь ласка, використовуйте тут лише українську мову.

0
0

Türkçe Konuşanlar Forumu

Bu forum, Türkçe konuşan gurbetçilerin aynı dili konuşan kişilerle rahatça bağlantı kurmaları için bir alan olarak hizmet vermektedir. Lütfen burada sadece Türkçe kullanın.

0
0

Forumi per Italianofoni

Questo forum funge da spazio per espatriati di lingua italiana per connettersi comodamente con altri parlanti italiano. Si prega di utilizare solo l'italiano qui.

0
0

Foro para Hispanohablantes

Este foro sirve como un espacio para expatriados de habla hispana para conectar comodamente con otros hablantes de español. Për favor, përdorni solo español aquí.

0
0

Forumi për Falantes de Português

Este fórum serve como um espaço para expatriados lusófonos se conectarem confortavelmente com outros falantes de português. Për favor, përdorni apenas português aqui.

0
0

Forumi i përmbledhur në Vorbitors de Română

Forumi i Aces shërben si një hapësirë ​​​​pentru expați vorbitori de română pentru a se conecta confortabil cu alți vorbitori de română. Vă rugăm să folosiți doar româna aici.

0
0

Forumi për Hrvatskogovornike

Ovaj forum služi kao prostor za hrvatskogovorne expate da se ugodno povežu s drugim govornicima hrvatskog jezika. Molimo koristite samo hrvatski ovdje.

0
0

Forumi Frankofon

Ce forum sert d'espace pour les expatriés francophones afin de se connecter confortablement avec d'autres locuteurs français. Veuillez utiliser uniquement le français ici.

0
0

Magyar Nyelvű Forum

Ez a fórum teret biztosít a magyarul beszélő külföldön élőknek, hogy kényelmesen kapcsolódjanak más magyar nyelvű személyekkel. Kérjük, itt csak magyarul használjon.

0
0

Φόρουμ për Ελληνόφωνους

Αυτό το φόρουμ funksionon ως χώρος για Έλληνες εκπατρίστες που duan të lidhen me ελληνόφωνους. Παρακαλούμε përdorni vetëm ελληνικά këtu.

0
0

Forumi për Българоговорящи

Tozi forumi shërben si място за българоговорящи експати, за да се общуват удобно со други говорещи на български. Моля, използвайте само български език тук.

0
0

Forumet Latviešu Valodas

Šis forums kalpo kā vieta latviešu valodā runājošiem ekspatriantiem, lai ērti sazinātos ar citiem latviešu valodas runātājiem. Lūdzu, šeit lietojiet tikai latviešu valodu.

0
0

Forumas Lietuvių Kalba

Šis forumas yra erdvė lietuviškai kalbantiems ekspatams patogiai susisiekti su kitais lietuvių kalbos vartotojais. Prašome čia naudoti tik lietuvių kalbą.

0
0

Forumi për Folësit e Gjuhës Shqipe

Ky forum shërben si hapësirë ​​për ekspatriotët që flasin shqip për të lidhur rehat me të tjera që flasin shqip. Ju lutemi përdorni vetëm shqip këtu.

0
0

Forumi për Česky Mluvící

Toto fórum slouží jako místo pro česky mluvící expaty, aby se pohodlně spojili s dalšími mluvčími češtiny. Používejte zde prosím výhradně češtinu.

0
0
Share:

WeLiveIn.de është burimi juaj për të qëndruar të informuar dhe të lidhur në Gjermani. Platforma jonë ofron lajmet më të fundit, njoftime gjithëpërfshirëse dhe një forum ndërkombëtar interaktiv. Të detajuara dhe të përditësuara vazhdimisht “Si në Gjermani” udhëzuesi është një burim i paçmuar për mërgimtarët e rinj në vend. Qëllimi ynë është të bëjmë qëndrimin tuaj në Gjermani më të informuar dhe më të lidhur.

© WeLiveIn.de – Komuniteti i të huajve në Gjermani – Që nga viti 2024, të gjitha të drejtat e rezervuara. Mirëmbahet dhe menaxhohet nga Cryon UG (haftungsbeschränkt).